ANA-MARIA BAMBERGER

 

ANA-MARIA BAMBERGER este un dramaturg recunoscut internațional, cu sediul la Paris și Hamburg, care lucrează în limbile engleză, franceză, germană și română.

Printre piesele sale, foarte apreciate de public și critică, se numără: Belvedere, Paradoxul Dorințelor, O Noapte Întreagă, Să vorbesc cu tine, Pește cu Mazare (Martha, Marina), Three O´Clock, Portretul Doamnei T. și Pietroiul, printre altele. Piesele au fost jucate în teatre și la festivaluri din întreaga lume, precum și la televiziune și la radio, și au fost publicate sub formă de carte. 

O relație artistică și umană specială a legat-o de legendara actriță Olga Tudorache, care a jucat ani de zile cu cassa închisă în primele trei piese ale autoarei (Noiembrie, la Teatrul Național București, Pește cu Mazăre, la Teatrul Metropolis și Portretul Doamnei T, la Teatrul Mic București).

Născută la București, în România, Ana-Maria Bamberger a studiat medicina și a lucrat în cercetarea medicală la NIH (National Insitutes of Health) din Bethesda, Maryland (Statele Unite) și la Centrul Medical Universitar Hamburg, Germania. Este director artistic al Magus Theatre Productions, companie internațională de producție de teatru, și a fost visiting dramatist și profesor asistent la Paris School of Arts and Culture, campusul din Paris al Universității Kent.

ANA-MARIA BAMBERGER
© 2024 AMB